Для бетонної підлоги найчастіше використовують цемент високої якості, щоб покриття було зносостійким, надійним, недорогим, просто наносилось. Для підтримки якостей матеріалу та виключення пористості, низької міцності на розтяг використовують спеціальні складники для верхнього, найвразливішого шару монолітної плити. Крім того, з часом солі виступають на поверхню цементу, забруднення і навантаження, вплив хімікатів і властивості самого бетону руйнують його структуру і стають причиною запилення або «цементного молока». Щоб зупинити його і продовжити термін служби матеріалу, використовують перевірений спосіб: ущільнювач бетонних підлог.

ПРИЧИНИ АБРАЗИВНОСТІ ВЕРХНЬОГО ШАРУ БЕТОНУ

1.Співвідношення води і цементу в розчині порушено;

2.Бетон міститься в низковідсотковій кількості в розчині по відношенню до всіх складових;

3.Карбонізація;

4.Заморожування суміші після нанесення;

5.Насипано цемент на тільки що покладений шар сухої суміші;

6.Затирка шару зарано або занадто ретельно;

7.Захист бетону під час набору міцності;

8.Неякісність цементу;

9.Неякісність добавок для розчину.

УЩІЛЬНЮВАЧ ДЛЯ БЕТОНУ: СПОСІБ ДІЇ

В ущільнювачах міститься багато речовин, які розчиняються у воді, мають можливість вступати в реакцію з карбонатом кальцію і вапном. В результаті утворюється нерозчинна сполука, дуже міцна і зміцнювальна, що  купірує всі пори і капіляри бетонного складу. Вода не зможе проникнути всередину нього, тому вважається, що зміцнювачі виконують також функцію гідроізоляторів. Рідкі спеціальні складники проникають на глибину до 5 мм. Їх рекомендується наносити не тільки на затверділий або старий шар бетону, але і на тільки що укладений.

ЗМІЦНЮВАЧІ БУВАЮТЬ ДВОХ ВЕЛИКИХ ВИДІВ:

  • Сухі,
  • Рідкі.

Спосіб роботи з сухою сумішшю досить простий: в підлогу, яку тільки що залили, втирають порошковий склад. Далі підлогу затирають, під час чого шар додатково ущільнюють. Шліфувати потрібно також для збільшення стійкості від морозу, максимального закриття пор. Взагалі, суміш для зміцнення працює на підвищення ударостійкості, зносостійкості, міцності на стиск, поліпшення естетичного вигляду і зниження запилення.

Термін експлуатації такої підлоги буде у межах від 10 до 15 років за рахунок того, що бетонний моноліт пов’язаний з верхнім шаром ущільнювача дуже якісно. Міцність досягає 70 Мпа, якщо підібрати високу марку цементу (чим більше – тим краще) і якісні добавки, а також розвести розчин в правильних пропорціях. При виконанні умов по підлозі може їхати гусенична техніка.

Полімерно-цементні рідкі суміші самонівелюються. Вони використовуються в поєднанні з полімерними добавками, кварцовим піском, глиноземним або портландцементом. Працювати з сумішшю теж просто і швидко: перераховані матеріали змішують з водою, щоб вийшла поточна нев’язка рідина.

Поверхню попередньо підготовлюють: якщо основний шар слабкий, його потрібно армувати з допомогою лугостійкої склосітки або волокнами поліпропілену, щоб не з’явилися тріщини. Далі верхній шар ґрунтують.

Буває, що бетонна підлога не підлягає реконструкції, тоді її доцільно замінити. Якщо це дуже складно або неможливо, в такому випадку краще використовувати полімерно-цементні підлоги. Товщина шару невелика, тому використовувати їх можна для особливо сильних навантажень тільки з міцною бетонною основою.

Наносять суміш, вирівнюючи з допомогою раклі до однакової товщини в 6-8 мм. Щоб шар вийшов від 10 до 20 мм, в суміш потрібно додати фракціонованого піску кварцового. Валиками проходяться зверху, щоб видалити непотрібні бульбашки повітря.

Зміцнення підлоги з бетону зовсім не складний процес, що має багато переваг. Використовуйте суміші для зміцнення згідно інструкцій і порад, щоб результат вийшов ефективним.