Бетон часто використовується в складних умовах, особливо якщо мова йде про погоду. Для поліпшення якості роботи розчину додають різні добавки в бетон. Їх різноманітність залежить від багатьох факторів. Пластифікатори, наприклад, виконують багато функцій. Пропонуємо ознайомитися, що таке пластифікатор для бетону детальніше.

ПЛАСТИФІКАТОР ДЛЯ БЕТОНУ:

ПЕРЕВАГИ

  1. Завдяки цій добавці цемент дозріває значно швидше, незважаючи на знижену концентрацію води (до 30%). Цемент не слід зменшувати в обсяги дуже сильно, якщо температура навколишнього середовища нижче -10 градусів.
  2. Морозостійкість бетону підвищується через зниження кількості пор в розчині і зменшення кількості води в товщі бетону. Довговічність служби підвищується.
  3. Витрата цементу знижується на 15%, а міцність не погіршується, а тільки поліпшується до 25%.
  4. Усадка скорочується.
  5. Гідроізоляційні властивості підвищуються.
  6. Завдяки підвищенню рухливості суміші можлива робота з нею з використанням бетононасоса.
  7. Відсутність застосування віброукладки можлива, тому що склад стає «слухняним» навіть якщо пластифікатора додано близько 0,6 %.
  8. Адгезія підвищується.

ПЛАСТИФІКАТОРИ БУВАЮТЬ РІЗНИМИ

Різновиди присадки для цементного розчину дозволяють досягти потрібного ефекту. Мається на увазі, що спочатку потрібно розібратися в доцільності використання матеріалу.

ПРИСКОРЮВАЧІ НАБОРУ МІЦНОСТІ

Бетонна суміш швидко застигає, що дозволяє компенсувати уповільнення процесу затвердіння через інші добавки. Також це хороший спосіб запобігання гідратації бетону в холодну пору року. Крім того, використання такого розчину прийнятно в разі, коли потрібно укласти новий шар розчину до застигання попереднього.

СПОВІЛЬНЮВАЧ НАБОРУ МІЦНОСТІ

Суміш подібного характеру сприяє уповільненню процесу затвердіння бетону приблизно на 2-3 години. Це необхідно для транспортування розчину на великі відстані.

ПРОТИМОРОЗНА ДОБАВКА ДЛЯ БЕТОНУ

Ці речовини добре діють у випадках, коли температура повітря досягає -25 градусів. Різноманітність протиморозних речовин велика, але в основному ділиться на дві групи:

1.Для зниження температурного режиму замерзання води в складі бетону. Режим замерзання дуже схожий з принципом морської води: з екстремальною температурою.

2.Другий вид прискорює процес твердіння цементу так швидко, що не дозволяє воді зіпсувати підставу завдяки кристалізації.

ІНГІБІТОРИ КОРОЗІЇ

Вони працюють на уповільнення хімічних реакцій в конструкціях із залізобетону. Це необхідно, якщо умови експлуатації залізобетонної конструкції стають причиною корозії. Завдяки інгібіторам споруди експлуатуються довше.

ГІПЕРПЛАСТИФІКАТОР ДЛЯ БЕТОНУ

Ця суміш вважається комплексною добавкою з двома або більше компонентами, які можуть підвищувати властивості бетону відразу в декількох напрямках. Наприклад, вони здатні збільшити рухливість, пластичність, водонепроникність, зменшити паронепроникність розчину. Також є компоненти, які підвищують стійкість складу до розстріскування, в тому числі і під час замерзання, і міцність. Завдяки суперпластификатору бетон в рідкому вигляді може бути транспортований.

Пластифікатор для тротуарної плитки купити не становить проблем. Набагато складніше вибрати його, тому що мета дуже важлива.

Правильне співвідношення компонентів – запорука якісної плитки. Знадобляться складові в пропорціях:

  • Вода – 40%,
  • Пластифікатор – 0,5 % від маси бетону,
  • Цемент – 23%,
  • Пісок – 20%,
  • Щебінь– 57%,
  • Пігмент – 700 мл/м2,
  • Диспергатор – 90 г/м2.

 

Відсоткове співвідношення води розраховується від всієї маси сухих компонентів. Пластифікатор і пігмент потрібно класти в суміш в першу чергу і добре змішати.

Добавки для бетону подовжують термін служби конструкцій і покращують процес роботи з сумішшю. У будь-якому випадку, необхідно знати, яку саме добавку вибирати.